ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Τι είναι η ατομική ψυχοθεραπεία και που στοχεύει;

Η ατομική ψυχοθεραπεία εστιάζει στη διαπροσωπική σχέση ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Μέσα από αυτή τη σχέση ο άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει τη συμπεριφορά του, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή του και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς και τη σχέση του με άλλους ανθρώπους.

Με αυτόν τον τρόπο, καθώς η θεραπεία προχωράει, μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να ελαττώσει τα συμπτώματά του και να σταματήσει να είναι δυσλειτουργικός. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά.

Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Ωστόσο η συχνότητα αυτή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.

Τι είναι η θεραπεία ζεύγους;

 

Η θεραπεία ζεύγους είναι η συνειδητή προσπάθεια δύο συντρόφων να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν.

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους προσφέρεται η ευκαιρία

  • να διερευνήσουν τις δυναμικές της σχέσης τους, όπως αυτή εξελίσσεται στο χρόνο,
  • να αποκτήσουν πλησιέστερη οπτική στον τρόπο που βιώνουν την κοινή τους πραγματικότητα.

Αρχικά δίνονται πληροφορίες για το πλαίσιο της σχέσης, την ιστορία, την πορεία, τις συνθήκες που οδήγησαν σε ρήξη, τους περιφερειακούς παράγοντες που ενισχύουν τις υπάρχουσες συγκρούσεις, τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός ξεχωριστά από τους συμμετέχοντες. Κατόπιν, κατευθυνόμαστε στην πηγή του προβλήματος και εστιαζόμαστε σε συγκεκριμένα θέματα που το ζευγάρι επιθυμεί να διαπραγματευτεί, να επιφέρει αλλαγές ή να πάρει αποφάσεις.

Η αξία της θεραπείας ζευγαριού είναι μεγάλη γιατί συντελεί στη διαμόρφωση ουσιαστικής και ειλικρινούς σχέσης των συντρόφων, μια απαραίτητη συνθήκη για τη διατήρηση του κλίματος αρμονικής επικοινωνίας, ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά. Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο η συχνότητα αυτή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ζεύγους.

Διαβάστε το βιογραφικό της Υπεύθυνης του Κέντρου – Παιδοψυχολόγου και της Παιδοψυχολόγου – Ειδικής Παιδαγωγού

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης

 

ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ  ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

πεδυ