Μαθαίνω να επικοινωνώ παίζοντας… επιτραπέζια


Το Κέντρο μας δημιουργεί εβδομαδιαία τμήματα δημιουργικής απασχόλησης με θέμα: «Μαθαίνω να επικοινωνώ παίζοντας… επιτραπέζια”

Tο τμήμα αφορά παιδιά προσχολικής (4 ετών-6 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών). Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί το Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ στα τηλέφωνα: 211/2143682 και 697/5759217.

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι είναι μια δομημένη κοινωνική δραστηριότητα, στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν, εξασκούν τη δημιουργικότητά τους, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ενισχύουν την επικοινωνία, προωθούν τη σφαιρική αντίληψη, τη λογική σκέψη, την στρατηγική, τη μεθοδικότητα.

Έννοιες που ενισχύουν τα επιτραπέζια παιχνίδια όπως “μοιράζομαι”, “περιμένω τη σειρά μου”, “συνεργάζομαι”, “αποδέχομαι αλλά και μαθαίνω από τις αποτυχίες”, “επικοινωνώ”, “εφαρμόζω κριτική σκέψη και ανάλυση”, “επιλύω προβλήματα”, “ακολουθώ κανόνες”, προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν αυτές τις βασικές δεξιότητες της ζωής.

Τι προσφέρει το παιχνίδι με τα επιτραπέζια;

  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Το  παιδί μαθαίνει έννοιες όπως η ομαδικότητα και η συνεργασία.
  • ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ & ΟΡΙΩΝ. Όλα ανεξαιρέτως τα επιτραπέζια έχουν συγκεκριμένους κανόνες και μόνο ακολουθώντας αυτούς μπορεί κάποιος να φτάσει στη νίκη. Άρα λοιπόν το μικρό σας διαπιστώνει πώς είναι να πειθαρχεί σε κανόνες.
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Από εκεί και πέρα και ανάλογα το είδος του επιτραπέζιου, αναπτύσσει μια σειρά από δεξιότητες όπως η παρατηρητικότητα, «ακονίζει» τη μνήμη του, μαθαίνει να μετράει κτλ.
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. Τα επιτραπέζια παιχνίδια προσφέρουν χαλάρωση σε όλα τα παιδιά, με την έννοια ότι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένα να καθίσουν ήσυχα για να παίξουν με τους φίλους τους.
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ. Τέλος, μαθαίνει να έχει υπομονή, αφού χρειάζεται να περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά του να παίξει και βέβαια να καταστρώσει με καθαρό μυαλό τη στρατηγική που θα του φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι Υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

 

  1. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
  2. ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  3. ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  4. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ
  5. ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ
  6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
  7. ΤΕΣΤ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ | ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

 

  1. ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  2. ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  3. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
  4. ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
  5. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

 

  1. ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
  2. ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ…ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ
  3. ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ
  4. ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  5. MESSY PLAY ΚΑΙ ΛΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΒΑ
  6. ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ