ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1


Εργοθεραπευτική Αξιολόγηση

Η εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. Στόχος της είναι η πρόληψη, παρέμβαση και αποκατάσταση.

Οι εργοθεραπευτικές συνεδρίες ακολουθούν μία σειρά από στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες και παιχνίδι που απώτερο στόχο έχουν την βελτίωση, την αποκατάσταση ή την διατήρηση των δυσκολιών που εμφανίζει το παιδί σε επιμέρους τομείς.

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο εργοθεραπευτικό σύλλογο το ανθρώπινο έργο χωρίζεται σε οκτώ τομείς.

  1. Δραστηριότητες καθημερινής ζωής
  2. Σύνθετες δραστηριότητες καθημερινής ζωής
  3. Ύπνος
  4. Παιχνίδι
  5. Εκπαίδευση
  6. Εργασία
  7. Ελεύθερος χρόνος
  8. Κοινωνικές δεξιότητες

O εργοθεραπευτής αξιολογεί την λειτουργικότητα του ατόμου και ορίζει θεραπευτικούς στόχους ώστε το άτομο να εκπαιδευτεί και να ανταποκρίνεται στο μέγιστο δυνατό σε κάθε έναν από αυτούς.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε περισσότερα ΑΡΘΡΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Πιο συγκεκριμένα ένας εργοθεραπευτής αξιολογεί τους παρακάτω θεραπευτικούς τομείς:

*Τον τομέα νοητικής απόδοσης και αντίληψης όπου θα αξιολογήσει την διάρκεια συγκέντρωσης, τον χωροχρονικό προσανατολισμό, την ανταπόκρισή του σε εντολές, την αυτοδιαχείριση.

*Τον τομέα αδρής κινητικότητας εδώ παρατηρεί και καταγράφει τον κινητικό συντονισμό άνω και κάτω άκρων, τις ισορροπιστικές του ικανότητες, καθώς και τους τρόπους και τις θέσεις στις οποίες μετακινείται.

*Τον τομέα λεπτής κινητικότητας όπου αξιολογείται η γραφοκινητική ικανότητα του ατόμου, η δεξιότητα των λαβών, ο οπτικοκινητικός του συντονισμός και ο αμφίπλευρος συντονισμός.

*Τον τομέα κοινωνικών δεξιοτήτων, η ικανότητα που έχει το άτομο να αλληλεπιδρά και να αντιλαμβάνεται κανόνες.

*Τον τομέα που αφορά τις Δραστηριότητες καθημερινής ζωής όπως ένδυση απόδυση, πλύσιμο δοντιών, φτιάξιμο τσάντας, τουαλέτα, μπάνιο, χτένισμα.

*Αισθητηριακός τομέας εδώ το παιδί αξιολογείται σε όλα τα αισθητηριακά συστήματα. Στον τομέα αυτό αξιολογείται η ικανότητα του παιδιού να καταγράψει ένα εξωτερικό ερέθισμα, παρατηρείται ο τρόπος που το επεξεργάζεται και κατά συνέπεια αντιδρά. Είναι ένας πολύ βασικός τομέας που βοηθά τα άτομα να οργανώνονται και να είναι λειτουργικά στο περιβάλλον που καλούνται να αλληλεπιδράσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία ή να κλείσετε μία εργοθεραπευτική αξιολόγηση,μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 211/2143682…

ΜΠΡΑΪΜΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Σας άρεσε το άρθρο μας; Αφήστε το σχόλιο σας παρακάτω και η ομάδα μας θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατό.

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα άρθρα που συντάσσει η επιστημονική μας ομάδα; Γραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο – newsletter. 

Η ομάδα του «Ψυχ…Αγωγείν», (οι ψυχολόγοι, η λογοθεραπεύτρια, η εργοθεραπεύτρια και η ειδική παιδαγωγός) είναι διαθέσιμοι στο να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες σας παρέχοντας το πρώτο ραντεβού ΔΩΡΕΑΝ και να συζητήσουμε τυχόν απορίες σας. Για περαιτέρω διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή να μας επισκεφτείτε στους χώρους μας στη Λ.Βουλιαγμένης 261. Άγιος Δημήτριος (πλησίον μετρό Δάφνης) ή στη Λ. Ηλιουπόλεως & Ίμβρου 27, Δάφνη (πλησίον μετρό Άγιου Ιωάννη).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ