Κατσαρού Αγνή – Ψυχολόγος / Ειδ. Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια


Η Αγνή Κατσαρού είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Στο πλαίσιο των προπτυχιακών της σπουδών έχει εργαστεί σε ψυχιατρική κλινική, μετανοσοκομειακό ξενώνα, κέντρο ψυχικής υγείας, νοσοκομείο ημέρας και ιατροπαιδαγωγικό κέντρο. Έχει συνεργαστεί εθελοντικά με την μονάδα απεξάρτησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΔΙΑΠΛΟΥΣ) και με το πολυδύναμο συμβουλευτικό κέντρο αντιμετώπισης εξαρτήσεων (ΚΕΘΕΑ) .

Επιπλέον έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονική πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και επι του παρόντος παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ωφελούμενους του προγράμματος «Παρέμβαση στην Κοινότητα» μέσω της Α.μ.Κ.Ε ΙΑΣΙΣ.

Έχει παρακολουθήσει ετήσια προγράμματα εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή, τις ψυχικές διαταραχές παιδιών και εφήβων και τις ψυχοεκπαιδευτικες παρεμβάσεις στην διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

Έχει εργαστεί επίσης ως παράλληλη στήριξη και έχει συνεργαστεί με κέντρο ειδικής αγωγής στην Κέρκυρα.

Στο παρόν ειδικεύεται στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, φοιτά στο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και παρακολουθεί το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Αιγαίου Πανεπιστημίου.