Αποστολοπούλου Νίκη| Ειδική Παιδαγωγός


Νικη-Αποστολοπουλου-Ψυχαγωγειν

Η Αποστολοπούλου Νίκη είναι απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Ψυχολογία.

Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

Έχει παρακολουθήσει το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης – Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει αποκτήσει εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής πραγματοποιώντας την πρακτική της άσκηση και εθελοντική εργασία σε διάφορες δομές όπως : τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Β΄ Αθήνας (Κέντρα Διαφορικής Διάγνωσης και Υποστήριξης) , στην Ε.Θ.Μ.Α. (Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού) του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού». Στα πλαίσια αυτά έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) , στη δομημένη εκπαίδευση (TEACCH) και το σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας ( PECS) όπου διαθέτει ανάλογη πιστοποιήση.

Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών έχει ασχοληθεί με μια σειρά ερευνών που αφορούν τη μαθησιακή ετοιμότητα, τον σχολικό εκφοβισμό, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, την ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών και την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των παιδιών με και χωρίς μαθησιακές δυσκολίες.

Παράλληλα έχει εργαστεί με παιδιά με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες πραγματοποιώντας παράλληλη στήριξη σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας: 

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης