Στάμου Πηνελόπη – Υπεύθυνη Κέντρου Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας-MSc Ειδική Αγωγή


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ

Η Στάμου Πηνελόπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος του πτυχίου Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Έχει ολοκληρώσει την φοίτησή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει λάβει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) Ειδικής Αγωγής (βαθμός πτυχίου Άριστα 8,97). Αυτή τη στιγμή είναι Ειδικευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Παράλληλα, πραγματοποίησε την ετήσια επιμόρφωση στο γνωστικό αντικείμενο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας το οποίο οργανώθηκε από το Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Επιπλέον, συμμετείχε ως σύνεδρος στο 3ο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στο γνωστικό της αντικείμενο.

Εκτός από την κατάρτιση και επιμόρφωση που αποτελούν σημαντικά εφόδια, η Στάμου Πηνελόπη έχει μια πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα με την φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο, έκανε την πρακτική της άσκηση στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Πετρούπολης, υπό την εποπτεία της κας. Χαραλαμπακοπούλου Δήμητρας, παιδοψυχολόγο του κέντρου. Κύριες αρμοδιότητες και δραστηριότητες αποτέλεσαν η παρακολούθηση και συμμετοχή συναντήσεων, η καταγραφή του οικογενειακού ιστορικού, και η καταγραφή των περιστατικών.

Ως Ειδικευόμενη Ψυχολόγος εργάστηκε στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών “Φαέθων” του Δήμου Ιλίου, υπό την εποπτεία της κας. Παπαδιώτη Μαρίνας, υπεύθυνη Ψυχολόγο. Η συμμετοχική δραστηριοποίηση σε βιωματικά σεμινάρια που εκπονήθηκαν στους εκπαιδευτικούς για τους τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς των μαθητών, καθώς και η επέμβαση σε μαθητικές κοινότητες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτέλεσαν δραστηριότητες στις οποίες ήταν υπεύθυνη η ίδια.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ του Οκτωβρίου του 2009 και του Μαΐου του 2010 η Στάμου Πηνελόπη εργαζόταν εθελοντικά στην Μονάδα Εφήβων του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ερευνών. Στο πλαίσιο της εργασίας της, παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους και γονείς ενώ συμμετείχε σε ομάδες εποπτείας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών.

Από το 2009, εργαζόταν σε ιδιωτικά κέντρα Παιδοψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός ενώ σημαντική αποτέλεσε η συμμετοχή της στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Δ’ Αθηνών. Για τέσσερα συναπτά έτη εργάστηκε στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δ. Βριλησσίων ως υπεύθυνη ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ενώ οργάνωσε και επόπτευσε την Σχολή Γονέων που λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση.

 

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας: 

 

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης