ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ


Τι είναι το πρόγραμμα μελέτης;

Η μελέτη των σχολικών μαθημάτων του δημοτικού και του γυμνασίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός παιδιού καθώς θα αποκτήσει τις μαθησιακές βάσεις που απαιτούνται, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του καριέρα αλλά και για τη ζωή του γενικότερα.

Στο κέντρο Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης «Ψυχ…Αγωγείν», σε ένα ευχάριστο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρέχουμε πρόγραμμα καθημερινής μελέτης για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου με την εποπτεία εξειδικευμένων ειδικών παιδαγωγών. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι οι πιο σύγχρονες και εκείνες που θα διευκολύνουν το παιδί σας ακόμα περισσότερο στις υποχρεώσεις του με στόχο να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν καλύτερα την ύλη των σχολικών τους μαθημάτων οδηγώντας τους στην επιτυχία!

 

Τι θα προσφέρει στο παιδί μου;

Η εκμάθηση των μαθημάτων επιτυγχάνεται με ειδικό παιδαγωγικό τρόπο με στόχο την αυτονομία και την αυτό-οργάνωση στο διάβασμα. Μέσα στην ομάδα, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους και βοηθούν ή βοηθιούνται από τους συμμαθητές τους, μέσω της ομαδικής-συνεργατικής μάθησης. Παράλληλα, λαμβάνουν εξατομικευμένη ειδική παρέμβαση, σε όποιο τομέα δυσκολίας κριθεί απαραίτητο. Έτσι η μελέτη γίνεται διασκέδαση για τον μαθητή ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του κερδίζουν πολύτιμο ελεύθερο χρόνο!

 

Πως πραγματοποιείται η Αξιολόγηση;

Χωρίς  την αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη. Γι’ αυτό αξιολογούμε το μαθητή μας καθημερινά, σε όλα τα στάδια της μελέτης του: το βαθμό προσήλωσης στο μάθημα, τις επιδόσεις του στη γραπτή και προφορική εξέταση, την προσαρμοστικότητα και την γενικότερη συμπεριφορά του.

Η εκπαιδευτική αξιολόγηση γίνεται με σταθμισμένα εργαλεία στο κέντρο μας.

 

Ενημερώνονται οι γονείς;

Γι’ όλα αυτά όπως και για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο μαθητής, ενημερώνονται οι γονείς και οι κηδεμόνες. Η ενημέρωση γίνεται με τη χρήση του τετραδίου προόδου καθώς και με τη συχνή επικοινωνία.

 

Διαβάστε το βιογραφικό της ειδικής παιδαγωγού  του Κέντρου μας ΕΔΩ 

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα σχετικά με τις Μαθησιακές δυσκολίες

 

ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ  ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

πεδυ