Φερεντίνου Ιωάννα – Ψυχολόγος Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φερεντίνου Ιωάννα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Στο πλαίσιο των σπουδών της, έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και Αποασυλοποίησης “ΘΕΤΙΣ” της ΕΠΑΨΥ, όπου ασχολήθηκε με ενήλικες με σοβαρές αναπτυξιακές διαταραχές και χρόνιες ψυχωσικές ασθένειες. Επίσης, εργάζεται εθελοντικά ως Ψυχολόγος στην Φλόγα, έναν σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, όπου παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά, με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας και της συναισθηματικής τους κατάστασης.

Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στο αντικείμενο της Παιδοψυχολογίας, μεταξύ άλλων στην διαχείριση συναισθημάτων στα παιδιά, στις δυσκολίες προσαρμογής και επιθετικότητα στα παιδιά, στις αναπτυξιακές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος, καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων Δικαστικής και Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του Δικτύου Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία (ΔΔΕΕΨΥ).

Επί του παρόντος, εργάζεται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών, πραγματοποιώντας συνεδρίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στα πλαίσια της ατομικής θεραπείας, καθώς και συμβουλευτικής γονέων. Τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην εξομάλυνση δυσκολιών παιδιών με εσωτερικευμένα προβλήματα, στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή και συναισθηματική αγωγή, και στην συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση γονέων, με σκοπό την κατανόηση των αναγκών της οικογένειας και του παιδιού.

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας: 

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα Ψυχολογικής Υποστήριξης