Λαμπράκη Αλεξάνδρα | Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Η Λαμπράκη Αλεξάνδρα είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Έχει οκοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική και απο το Σεπτέβριου του 2017 είιναι εκπαιδευόμενη Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής  σε συνεργασία με το Αιγηνήτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Κατά την εξαετή παραμονή της στην Αγγλία συνεργάστηκε με κρατικές δομές με σκοπό την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με νοητικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές και παραβατική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους.  Έχει διεξάγει και δημοσιεύσει ερευνητικό έργο και έχει αναλάβει την εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με θέματα αναπτυξιακών και ψυχιατρικών διαταραχών.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε να συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα πραγματοποιώντας θεραπευτικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενηλίκους καθώς και συμβουλευτική και ομάδες γονέων.  Είναι εκπαιδευμένη στην θεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ημέρας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια της οποίας απέκτησε εμπειρία σε ειδικούς τρόπους παρέμβασης  (ABA, TEACCH,PECS, Κοινωνικές Ιστορίες). Συνεχίζει  σταθερά την επιμόφωση της στο γνωστικό της αντικείμενο παρακολουθώντας σεμινάρια, συνέδρια,επιστημονικές εκπαιδεύσεις κ.α

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας: 

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης