Ευαγγελοπούλου Εύα / Φιλόλογος-Ειδ. Παιδαγωγός


H Εύα Ευαγγελοπούλου είναι Φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αυτή την περίοδο πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MEd) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πιστεύει στη συνεχή επιστημονική κατάρτιση και στη δια βίου μάθηση και για το λόγο αυτό εξελίσσει διαρκώς τις γνώσεις της. Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το ΕΚΠΑ: Διάγνωση, Θεραπευτική και Συμβουλευτική», ενώ επιδεικνύει εγγενές ενδιαφέρον για περαιτέρω εξέλιξη μέσα από την παρακολούθηση άλλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το ΕΚΠΑ όπως «Ειδική Αγωγή: Δυσκολίες Μάθησης- Εκπαιδευτική Αξιολόγηση και Παρέμβαση» και από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με θεματικές όπως «Τεχνικές ενίσχυσης του γραπτού λόγου» και «ΔΕΠΥ: Προβλήματα λόγου & Οργάνωση μελέτης».

Το επίκεντρο της επαγγελματικής της ενασχόλησης ως εκπαιδευτικός αφορά την παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης και παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα έχει απασχοληθεί ως animateur φροντίζοντας για τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών και ως ομαδάρχης (Team Leader) στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων-Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ. ΑμεΑ). Επίσης, έχει εργαστεί εθελοντικά ως καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών στη ΜΚΟ PRAKSIS.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών, ενώ ταυτόχρονα έχει ασχοληθεί με το χορό και το ραδιόφωνο. Επιπλέον, μιλά άριστα Αγγλικά και πολύ καλά Ισπανικά.  

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας:

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης