Κονάνου Παναγιώτα-Ειδ. Παιδαγωγός


Η Κονάνου Παναγιώτα είναι Φιλόλογος- Ειδική παιδαγωγός και υπηρετεί τη μέση ιδιωτική εκπαίδευση  15  έτη. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια ιστορικού περιεχομένου, ωστόσο η ανάγκη της για διαρκή επιμόρφωση την οδήγησε στην ολοκλήρωση του πρώτου της Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του ΕΑΠ, στα πλαίσια του οποίου εκπόνησε διπλωματική έρευνα με τίτλο «Εμπόδια στη μάθηση ενηλίκων με προβλήματα όρασης». Το 2010 παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στο ΕΚΠΑ με τίτλο «Θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία.

Έχει  εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών διδάσκοντας σε εκπαιδευτικούς το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, προκειμένου να λάβουν την ανάλογη πιστοποίηση.

Ένας άλλος τομέας της εκπαίδευσης που προσέλκυσε το ερευνητικό της ενδιαφέρον και με τον όποιο ασχολήθηκε επισταμένως είναι εκείνος της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.  Μετά την επιμόρφωση της στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  στη «Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Ετερότητα, αποδοχή, ένταξη και σχολείο» δίδαξε την ελληνική γλώσσα σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου.

Οι μαθητές της την δίδαξαν πως στις δυσκολίες τους πρέπει να βλέπει ευκαιρίες και προκειμένου να ενισχύσει την ευελιξία που απαιτεί η σύγχρονη συμπεριληπτική εκπαίδευση παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας:

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης