Παπακώστα Ναταλία-Παιδοψυχολόγος/Ειδ. Οικογενειακή Θεραπεύτρια


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ναταλία Παπακώστα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.  Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου (MSc) στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες, μεταξύ άλλων στην Κλινική Ψυχοπαθολογία του ΕΠΙΨΥ. Στο παρόν ειδικεύεται  στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Λόγω Ψυχής.  

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΕΠΙΨΥ και λίγο αργότερα έκανε μια πρακτική άσκηση ως βοηθός ερευνήτρια στο Liverpool Hope University στην Αγγλία. Αργότερα πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης ως βοηθός ερευνήτρια σε πρόγραμμα με ενήλικες πρόσφυγες. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως Φροντίστρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και ως βοηθός ερευνήτρια στην οργάνωση Child Helpline International στην Ολλανδία. 

Τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και εφήβων,  τη ψυχοεκπαίδευση και  συμβουλευτική γονέων καθώς και τη ψυχοθεραπεία ενηλίκων και ζευγαριών. Έχει εργαστεί ως συνοδός στήριξης σε μαθητές καθώς και συμβουλευτικά και θεραπευτικά με ενήλικες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας: 

Δείτε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο μας:

Διαβάστε άρθρα που έχει συντάξει η επιστημονική μας ομάδα για θέματα  Παιδοψυχολογικής υποστήριξης